Centenari del naixement de Josep Benet

En el centenari del naixement de Josep Benet (promoció 1927), nova edició ampliada de les seves memòries.
El març de 2008, Josep Benet (1920-2008) va publicar el primer volum de les seves memòries, que abraçava des de la infantesa a la seva Cervera natal, els anys d’aprenentage i formació a Montserrat, fins a l’esclat traumàtic de la Guerra Civil i la derrota. Pocs mesos després, quan ja havia començat a treballar en el segon volum,va morir.
En aquesta nova edició de les seves memòries, afegim en apèndix l’únic capítol que Benet va arribar a escriure del projectat segon volum de les memòries: “La bandera del Palau”.
Josep Benet i Morell (Cervera, 1920-Barcelona, 2008) va compaginar la seva tasca com a historiador amb la militància política. Des de molt jove es va afegir als moviments que van lluitar per la democràcia i la identitat nacional de Catalunya. Va exercir com a advocat durant molts anys, tot defensant persones i institucions que treballaven per la democràcia, sempre en paral·lel a la seva activitat cívica, fins que el 1979 va decidir dedicar-se de ple a la política. Va ser senador (president de l’Entesa dels Catalans), diputat del Parlament de Catalunya i membre de diverses comissions que ajudaren al restabliment de la democràcia, com la de l’Estatut de Catalunya. Com a historiador, és autor d’uns quants llibres essencials de la historiografia catalana: Maragall i la Setmana Tràgica (1963), Barcelona a mitjan segle XIX (en col·laboració amb Casimir Martí, 1976), Catalunya sota el règim franquista (1973), Exili i mort del President Companys (1990) i L’intent franquista de genocidi cultural contra Catalunya (1995). L’any 1996 li va ser atorgat el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes
 
 
 

L’Escolania torna a cantar

L’Escolania de Montserrat torna a cantar, aquest dijous 9 de juliol i fins diumenge.
Es podrà seguir en viu i per Internet.
Després del confinament, podrem tornar a escoltar l’Escolania en viu. Observant totes les mesures preventives prescrites, els escolans es tornaran a retrobar-se durant quatre dies per acomiadar el curs.
La imatge pot contenir: una o diverses persones i exterior
 
 
 

Nou disc de Pol Requesens

El compositor Pol Requesens (promoció 2000) acaba de treure un disc amb música per a orgue enregistrat per

Ficta

. L’enregistrament s’ha efectuat als mateixos orgues per part de l’organista Vicenç Prunés (prooció 1971) i el tècnic de so Manel Pedrós, amb la col.laboració de Marc Casas, percussió ( “Überquellender Bach”) i d’Enric Montsant i Xavier Pijuan, gralles dolces; Gemma Rovira, gralla baixa; Albert Mallorca, timbal i Ignasi Prunés (promoció 2010), orgue (“La Batllia de Sant Esteve”).

En Bernat Vivancos (promoció promocó 1983) en diu això: “Pocs o cap compositor d’aquesta edat pot presumir de tanta producció d’orgue, i de tanta qualitat. Una novetat CD amb majúscules a la nova creació catalana! I tot un honor haver-lo tingut d’alumne de composició a l’@esmuccat. 👍🎶 Bravo Vicenç Prunés 🎹! @catalunyamusica @acorgue”
En aquest enllaç podreu adquirir-lo i sentir-ne alguns fragments
La imatge pot contenir: 1 persona, barba i primer pla
 
 
 

CD de Carles Viarnès

El pianista Carles Viarnès (promoció del 1985)—que fa pocs mesos va publicar l’esplèndid Nun— i Elvira Prado-Fabregat, artista de la paraula dita i cantada, presenten No parlis fort, un concert poètic que recorre els quaranta anys de producció poètica de Màrius Sampere (1928-2018) i que cerca l’equilibri entre els diversos vessants artístics que conflueixen a l’escenari: el piano i l’electrònica de Viarnès i la paraula comparteixen protagonisme i estableixen un diàleg per (r…

Mostra’n més
El festival Poesia i + omplirà durant deu dies l'entorn natural del Maresme amb propostes artístiques, en la seva versió més interdisciplinària
 
 
CCMA.CAT
El festival Poesia i + omplirà durant deu dies l’entorn natural del Maresme amb propostes artístiques, en la seva