¡Benvinguts a la Web dels Antics Escolans!

És una Entitat que té per finalitat mantenir el contacte i el caliu entre totes les persones que en la nostre infantesa hem estat Escolans de Montserrat.
Per mantenir aquest contacte s’organitzen al Monestir, unes Trobades anuals per promocions i un Aplec General per a tothom, també a Montserrat.
S’edita periodicament un Full Informatiu, sobre les activitats i fets del Monestir, Escolania i dels Antics Escolans.
Esperem la col·laboració de tots.
Adjuntem els Estatuts de l’entitat. PDF-estatuts

Aplec del Centenari

Aplec del Centenari

¡Estrenem la 2ª Web, combinada amb Facebook!

Ens agradaria molt poder-vos tenir a tots els que disposeu d’aquest mitjà, com amics, per poder informar-vos de les novetats i rebre al mateix temps les vostres noticies i activitats.
La pàgina web està a la disposició de tots els Antics Escolans, per publicar-hi temes d’interès general i en especial pel que fa a les vostres activitats musicals.

En aquesta nova pàgina incorporem un apartat (Arxiu) per anar-hi introduint documentació històrica, partint de l’any 1975.
Esperem doncs la col·laboració de tots, perquè aquesta web ens serveixi per apropar-nos una mica més els que formem aquesta gran família.
Salutacions,
L’Equip de Treball

Avantatges del carnet

cliqueu en aquest enllaç i els trobareu desglossats

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

Coneixement de Catalunya i Espiritualitat

La fundació Effathà – cristiansdebase.cat s’ha adreçat a l’associació d’antics escolans, Unió Escolania de Montserrat,  per demanar-nos que fem arribar als antics escolans en edat universitària la informació relativa al curs formatiu “Coneixement de Catalunya i Espiritualitat” que organitzen adreçat a estudiants universitaris. 
Considerant que aquest curs pot resultar del vostre interès hem accedit a fer-ne la difusió. Adjuntem doncs la informació actualment disponible del curs: 
  • el programa, on s’hi inclou el detall de les diferents sessions
  • cartells amb informació més general. 
Igualment, més avall, s’incloia al correu electrònic un missatge de presentació del curs que inclou detalls pràctics sobre el procediment d’inscripció. 

Finalment el president animava  a que llegeixis els documents adjunts per tal que puguis valorar personalment si la proposta és del teu interès.  


El P. Manel Gasch nou abat

El P. Manel Gasch i Hurios és el nou abat del Monestir de Santa Maria de Montserrat. La comunitat benedictina el va escollir com a abat el dia 15 de se­tembre i ja exerceix el govern del monestir, a l’espera de la benedicció abacial, que tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria, properament. L’elecció es va fer en una reunió capitular a la qual van assistir els monjos professos solemnes de la comunitat, presidits pel Rvdm. P. Guillermo Arboleda, Abat President de la Con­gregació Benedictina Sublacense Cassinesa, que el van confirmar en el càrrec.
El P. Manel havia estat prefecte de l’Escolania.
El mateix dia 16 ja va presidir l’ofici de Vespres, durant el qual hi va haver la proclamació com abat.
L’Escolania va partircipar en tot l’ofici, entrant a través de l’atri en la processó amb tota la comunitat.


Vestició nous escolans

El diumenge 12 de setembre es va fer l’actre de vestió dels nous escolans.
La tradició marca el dia 11 de setembre, però enguany s’esqueia en dissabte, dia que els escolans no són a Montserrat.
Els nous escolans són Guillem A., de Tarragona; Pere F., de Molins de Rei; David G., de Mataró; Guillem M., d’Alcarràs; Robert T., de Terrassa i Tom`s V., de l’Ametlla del Vallès, que entren per cursar 4t de primària. I Martí B., de Montmajor; i Francesc P.,de d’Agaró, que entren per cursar 5è de primària.
Molt benvinguts a la família de l’Escolania.


Ressons de la Nostra Terra

La segona quinzena d’agost ha aparegut el darrer Cd enregistrat per l’Escolania. 
A diferència del que acostuma a passar aquest no és un Cd de la mísica religiosa que acostumen a cantar els escolans. Però és que la majoria de peces no han estat enregistrades a la basílica, amb la seva reverberació característica, sinó que ha estat enregistrat en estudi, cosa que permet treballar millor la veu que és una elecció arriscada però que ha sortit molt bé.


Antics al Bruc

El 15 d’agost d’aquest 2021 a iniciativa de Carles Estrada (promoció 1959) i Xavi Jorba (promoció 1973), fills del Bruc, es va realitzar una petita trobada-concert d’Antics Escolans de diferents promocions, amb obres montserratines, a l’església d’aquest petit poble al peu de Montserrat.

Els components van ser en gran part fills o propers al Bruc (com Collbató, Esparreguera, St. Andreu de la Barca…) i d’altres cantaires companys del cant i instrumentistes que van reforçar la formació.

El concert es va realitzar durant la missa de Festa Major del poble, amb aquest programa:

Ofertori – Nigra Sum (P. Casals)
Comunió – Cançó de la Moreneta (A. Nicolau)
Sortida – Salve Regina (X. Jorba)

Els antics escolas que hi van participar van ser:formaran part:

Serafí Casanoves – veu (promoció 1968)
Joan Castells – veu (promoció 1988)
Carles Estrada – veu
Enric Fernández – veu (promoció 2006)
Jordi Jorba – veu (promoció 1975)
Ignasi Jorba – contrabaix (promoció 2009)
Pau Jorba – veu (promoció (2011)
Xavi Jorba – orgue
Oriol Plans – director (promoció 2004)


Albert Cano Smit, un dels joves pianistes amb més projecció internacional

L’Albert Cano (promoció 2005) va ser el protagonista d’una peça del TV Vespre de TV3 el dimarts 3 de juliol.
El motiu, la seva estada a Barcelona on va fer un concert dos dies abans a l’Auditori.
Durant la seva presentació la periodista fa constar el seu pas per l’Escolania. I el mateix Albert diu, textualment, “ostres… gràcies a Déu que vaig anar a l’escolania perquè això ho trobo més fàcil”.


 

 

 

 

 

 
 

Segueix-nos al Facebook: