Resenya històrica coral

RESENYA HISTÒRICA DE LA CORAL

La “Coral Antics Escolans de Montserrat” va ser fundada l’any 1948 en el sí de la “Unió Escolans de Montserrat” per Leo Massó, Lluís Ximenis i un grup de cantaires tots ells antics escolans, encoratjats pel P. Ireneu Segarra, que va morir el 19 de novembre del 2005, però que en tot moment n’ha estat un important valedor.

La Coral es un cor de veus masculines i des la seva creació ha prestat sempre un màxim interès en la interpretació de música litúrgica tan en la seva vessant monòdica amb el cant gregorià, com polifònica dels autors més reconeguts, no oblidant tampoc els compositors del romanticisme i la música popular catalana.

Al llarg d’aquests 59 anys d’història ha actuat a arreu del país, també en el resta del estat i en varies ciutats d’Europa. Entre els cicles que cal destacar hi ha el Teatre Medieval del Tinell (Barcelona) i més recentment la participació coral en varies operes en el Gran Teatre del Liceu. (“L’holandès errant”, “Billy Budd” i “Aida”) Col·labora ocasionalment amb la Capella de Música i l’Escolania de Montserrat en algunes celebracions litúrgiques i concerts.També ha realitzat enregistraments per la televisió i produccions discogràfiques.

Des de finals del 1996 el seu director és en Jordi Boltes i Arcusa.

dsc_0381.jpg